13 Mayıs 2015 Çarşamba

2015 MART-NİSAN-MAYIS

Koloniler kıştan zımba gibi çıkınca, benim ne yaptığım kovanlar nede çalışma gücüm arılara yetişmedi, son durumda bölmelerimizle birlikte kovan sayım 30 küsürlü rakamlara ulaştı başımızı bile kaşıyamaz olduk.


Dalak ören, sıkışıp niyetlenen of of...

Şimdi son baharda bal aldığımız mor pürenin farklı cinsi olan Beyaz püren arılarımızı kudurtan.
Bu arada arcımızı aralıkta sattık, kışın stok biter korkusu ile kolonileri besleyemedik buna rağmen kolonilerde son baharda yeterli bal bıraktığımızı öğrenmiş olduk, stok sıkıntısı çeken olmadı, yinede şubat ayında 1 er kez keke verdik boşuna verdik ama yinede içimizi rahatlattık.


Geldi nisan ayları, koloniler canavar gibi kaşınan meme dikiyor  bizde kaşıyoruz, karşılıklı sevişiyoruz :)
Ateş alma operasyonu Nisan 12 de başlamışız Mayıs 12 ye kadar her hafta sonu temizlik üstüne temizlik, yine kaşınanları böldük yeni kolonileri oluşturduk.
Bunun yanında inci kutularımızı doldurduk, ilk çiftleşmiş analarımızı Mayısın ilk haftasında elde ettik.

Bu arada çok geç kaldığımız oldu vasıtasızlıktan, ne yaptığım kovanlar nede çaktığım çerçeveler yetmedi bizim keratalara.

Bu arada Nisanın ayında vasıta edindik, teknolojinin son harikası :)


Bu da arılığımızın Kanuni Sultan Süleymanı, Halil Bilen abimize selam olsun :) Arılıkta ki meme dikmeyen 5 koloniden biri, lakin meme dikmemesindeki en büyük sebep kasım ayında elimizdeki edek analardan bölme yapmamız kolon 4-5 çerçeve ile kışa girdi. Demek ki bu kadar zorlanmamak için max5 çerçeve arı ile kışlamak gerekiyormuş bunu da burada öğrendik. (Bu bölgede)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder